%0 Journal Article %T بررسی نیاز غذایی یونجه در سطوح مختلف شوری استان قم %J پژوهش های کاربردی زراعی %I مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی %Z 2538-4066 %A تابنده, لیلا %D 2014 %\ 12/22/2014 %V 27 %N 105 %P 172-181 %! بررسی نیاز غذایی یونجه در سطوح مختلف شوری استان قم %K شوری %K یونجه %K نیتروژن %K فسفر %K پتاسیم و نیترات %R 10.22092/aj.2014.103374 %X در این تحقیق، نیاز غذایی یونجه در شرایط شور استان قم مطالعه شد. آزمایش با سه سطح فسفر ) 0، 100 و 200 کیلوگرم در هکتارسوپرفسفات تریپل(، سه سطح نیتروژن ) 0، 250 و 500 کیلوگرم در هکتار اوره به صورت تقسیطی پس از هر چین(، دو سطح پتاسیم) 0 و 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم( و سه سطح شوری آب آبیاری ) 6 ، 8 و 10 دسی زیمنس بر متر( به عنوان 4 فاکتور در طرحبلوک کامل تصادفی و با سه تکرار و در طی دو سال مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق، نشان داد که اثر مستقل نیتروژنو فسفر موجب افزایش ماده خشک یونجه شد. با افزایش شوری تا حد 8 دسی زمینس بر متر نیاز گیاه به این دو کود افزایش یافت. دربالاترین سطح شوری ) 10 دسی زیمنس بر متر( کاهش عملکرد مشاهده گردید. بطوریکه کاربرد کود هیچ تاثیر معنی داری بر افزایشعملکرد نشان نداد. در هیچ یک از سالها اثر مستقل پتاسیم بر عملکرد معنی دار نبود. با افزایش سطوح شوری، غلظت عناصر پرمصرفاز قبیل نیتروژن، فسفر و پتاسیم و نیترات گیاهی کاهش یافت. کاربرد کودهای نیتروژنه و پتاسه منجر به افزایش معنی دار غلظت نیتراتدر گیاه گردید. %U https://aj.areeo.ac.ir/article_103374_0bd095287ee2cf040f240500df21541b.pdf